Fileti lososa s umakom od boba

  • 30 min
  • Jednostavno
  • Za 2 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. U vrelu vodu stavite bob i kuhajte ga 8 minuta. Bob ocijedite i pustite da se ohladi.
    2. Odmrznute filete lososa posušite papirnatim ručnicima. Na lim za pečenje postavite aluminijsku foliju pa na nju složite filete lososa tako da je koža s donje strane. Filete lososa premažite maslinovim uljem, posolite ih i popaprite. Stavite ih u pećnicu na 8-10 minuta.
    3. Bobu prstima skinite opnu pa ga ubacite u sjeckalicu. Dodajte i nasjeckani češnjak, 2 žlice maslinova ulja, sok ½ limete ili limuna, grčki jogurt, sušeni kopar i malo soli. Izmiksajte.
    4. Losos i umak od boba možete poslužiti s pire krumpirom. Krumpir narežite na kockice i stavite kuhati na početku pripreme. U skuhani i ocijeđeni krumpir dodajte mlijeko i maslac i izradite gnječilicom.
    5. Poslužite toplo i posuto svježim peršinom.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!