Pohani oslić s batatom i šalšom

  • 60 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Za šalšu, prvo na maslinovom ulju pirjajte sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodajte usitnjeni češnjak i pirjajte ga narednu 1 minutu, pa im pridružite smrznute kockice rajčice.
    2. Kada rajčica omekša, dodajte sok limete, šećer, sjeckani peršin te mljevenu papriku. Začinite soli i paprom prema ukusu, a po potrebi prilagodite i količinu ostalih začina. Šalšu dalje kuhajte dok se rajčica ne raspadne te dok umak ne poprimi željenu gustoću – oko 20 minuta. Pred kraj kuhanja dodajte origano.
    3. Batate dobro operite i narežite na prutiće jednakih veličina. Prutiće obložite s 3 žlice ulja, mljevenom paprikom i češnjakom te soli i paprom po ukusu. Prebacite ih na lim za pečenje i pecite ih u pećnici na 220°C oko 30 minuta. Nakon prvih 15 minuta pečenja, prutiće batata okrenite kako bi se dobro spekli i bili hrskavi sa svih strana.
    4. Smrznute panirane filete oslića pržite u ulju dok ne poprime zlaćanu boju – na umjerenoj vatri u tavi oko 8 minuta, odnosno, u fritezi oko 5 minuta.
    5. Pečeni batat i pržene filete oslića poslužite tople uz ohlađenu šalšu.

Panirana riba

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!