Salata s plodovima mora i avokadom

  • 30 min
  • Jednostavno
  • Za 2 osobe:
Autor Cvoke
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Zakuhajte 1 litru posoljene vode, ubacite integralni bulgur i kuhajte oko 15 minuta.
    2. U tavi zagrijte malo maslinova ulja te kratko propirjajte češnjak narezan na dvije polovice i malo ljute papričice te ih izvadite iz tave.
    3. Na ulje dodajte plodove mora isprane pod mlazom mlake vode i ocijeđene te ih pirjajte otprilike 8 minuta.
    4. Skinite ih s vatre i poklopljene ostavite sa strane, a u međuvremenu prepolovite avokado, izvadite košticu, ogulite koru i narežite ga na kockice veličine 1 cm te ga pomiješajte s bulgurom i začinite s limunovim sokom.
    5. Dodajte plodove mora, začinite po potrebi sa soli i paprom te dodajte kopar. 

Plodovi mora i rakovi

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno