Salata sa cvjetačom i komoračem

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Matej
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Komorač prepolovite po dužini, odstranite srž I narežite na tanke kriške po duljini.
    2. Naribajte koricu jednog limuna, a zatim ga prepolovite. Drugi limun narežite na kriške I odstranite koštice.
    3. Pećnicu zagrijte na 220°C.
    4. U većoj zdjeli pomiješajte cvjetaču, komrač, naribanu koricu jednog limuna, polovice limuna I kriške.
    5. Dodajte ljutiku, češnjak, papriku, 3 žlice maslinovog ulja, te posolite I popaprite.
    6. Mješavinu rasporedite na pladanj za pečenje I pecite oko 30 min u zagrijanoj pećnici, dok cvjetača poprimi zlatno smeđu boju. Zatim ohladite na sobnu temperaturu.
    7. Za pripremu preljeva usitnite ohlađene kriške limuna I ljutiku.
    8. U tarioniku ili blenderu usitnite peršin I metvicu do paste. Dodajte filet inćuna I kapare te po žličicu soli I papra.
    9. Prelijte sa pola šalite maslinovog ulja I istisnite sok iz polovica limuna.
    10. Dodajte nasjeckani limun sa ljutikom te sve izmiješajte.
    11. Povrće prebacite u veću zdjelu, dodajte rikolu I posšpricajte sa nekoliko žlica preljeva.
    12. Izmiješajte, servirajte na tanjure pa posipajte tostiranim bademima.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!