Popečci od cvjetače i brokule s orasima

  • 35 min
  • Jednostavno
  • 6-8 osoba
Autor Sanja
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Poslužite uz grčki tip jogurta i salatu od svježeg sezonskog povrća.

Priprema:
    1. U lonac stavite vodu za kuhanje povrća, posolite je i čekajte da zavrije. U kipuću vodu zatim najprije dodajte 225 g (pola pakiranja) Ledo Brokule, a nakon 4 minute kuhanja – 225 g (pola pakiranja) Ledo Cvjetače. Nakon što dodate cvjetaču, kuhajte daljnjih 4-6 minuta pa procijedite povrće.
    2. Orahe, uz često miješanje, nekoliko minuta tostirajte na suhoj tavi dok ne poprime malo tamniju boju, pa ih nasjeckajte.
    3. Malo ohlađeno kuhano povrće usitnite vilicom pa mu dodajte nasjeckani luk, umućena jaja, brašno, nasjeckane tostirane orahe i usitnjeni vlasac. Začinite soli i paprom prema ukusu (bit će vam potrebno oko ½ žličice soli).
    4. Smjesu pecite na nekoliko žlica ulja u tavi dobro zagrijanoj na umjerenoj vatri poput malih palačinki. Jedna puna žlica smjese bit će vam dovoljna za otprilike jedan popečak, kojeg trebate peći oko 2 minute sa svake strane.

Osnovno povrće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno