Složenac od špinata, šampinjona i palente

  • 45 min
  • Srednje
  • Za 4 osobe:
Autor Cvoke
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Palentu skuhajte i ohladite pa narežite na kriške debljine pola centimetra.
    2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
    3. Na ulju propirjajte luk, zatim dodajte šampinjone i kratko ih propirjajte. Ubaciti brikete špinata.
    4. U drugoj manjoj posudi napravite bešamel: zagrijte maslac pa dodajte brašno, dobro pomiješajte pa ulijte mlijeko i začinite umak. 
    5. U vatrostalnu posudu rasporedite šampinjone i špinat, posložite kriške palente, sve prelijte bešamelom i pospite naribanim sirom.
    6. Pecite u pećnici dok složenac ne dobije lijepu zlatnu boju. 

Osnovno povrće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno