Krem juha od špinata

  • 45 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe:
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Poslužite s tostiranim kockicama kruha.

Priprema:
    1. Luk i češnjak nasjeckajte, stabljike celera narežite na kockice te ogulite i usitnite krumpir.
    2. U loncu na maslinovom ulju kratko popržite luk, češnjak i stabljike celera.
    3. Dodajte krumpir narezan na kockice te lovorov list pa sve začinite s malo soli. Pirjajte na umjerenoj vatri dok se krumpir malo ne karamelizira, oko 5 minuta.
    4. U lonac nalijte povrtni temeljac ili vodu. Ukoliko dodajete vodu, dodatno začinite soli i paprom. Kada tekućina zakipi, dodajte špinat i kuhajte dok krumpir ne omekša – minimalno 10 minuta.
    5. Sklonite lonac s izvora topline, izvadite lovorov list pa povrće obradite štapnim mikserom do željene gustoće.
    6. Juhu vratite na plamen, dodajte vrhnje za kuhanje i muškatni oraščić te kuhajte narednih 5 minuta. Po potrebi, dodajte još začina.

Osnovno povrće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno