Savijača s trostrukim punjenjem, preljevom od čokolade i posipom od lješnjaka i badema

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Smrznutu savijaču stavite na lim za pečenje i pustite je 30 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim je premjestite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzijusa oko 30 minuta, dok ne poprimi zlatno - žutu boju.
    2. Lješnjake posložite na lim za pečenje i stavite ih u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva Celzijusa. Pecite ih oko 10 minuta. Izvadite ih iz pećnice i pustite da se ohladi. Rukama skinite opnu, ne morate previše precizno, poneki komadić opne može i ostati. Potom ih grubo nasjeckajte.
    3. Na tavu istresite listiće badema. Pecite ih 3-5 minuta, miješajući. Kad počnu hvatati svijetlo smeđu boju i zamirišu, skinite ih s vatre i odmah izvadite iz tave.
    4. U manjem loncu pomiješajte kakao u prahu i šećer. Dodajte sol i ulijte vodu. Pustite da zavrije pa zatim smanjite na laganu vatru. Kuhajte kratko, pola minute – minutu, cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Pustite da se ohladi.
    5. Savijaču prelijte čokoladnim preljevom te pospite listićima badema i grubo nasjeckanim lješnjacima.

Slatka tijesta

Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!