Kako pripremiti paštetu od oslića

23. listopada 2018.
Autor Marko Vukman
Podijelite
Vezani proizvodi

Pašteta od nježnih fileta oslića brzo se i jednostavno priprema, a u njoj će uživati svi ljubitelji morskih okusa.

Riblja pašteta namazana na prepečeni kruh uvijek je dobra ideja. Taj ukusan zalogaj može biti idealan početak ručka riblje tematike ili pak zabavna grickalica za goste. Izvrsno je rješenje i kada želite pojesti laganu večeru.

Za bazu riblje paštete odličan odabir su Ledo fileti oslića. Njihovo mekano meso blagog je okusa te samim time pogodno za korištenje u brojnim kreativnim receptima. Nježni oslić može dobro podnijeti spajanja s raznim namirnicama i začinima.

No, upravo zbog njegove blagosti, neki ga okusi mogu nadjačati. U našem smo ga receptu stoga spojili s jednako nježnim krem sirom, dodali tek nekoliko slanih inćuna, a češnjak smo prethodno blanširali u mlijeku kako bi ublažili njegov okus. Začin poput kopra, zanimljive note, ali nimalo agresivan, savršeno upotpunjava ovu kombinaciju.

Paštetu možete poslužiti uz kriške kruha koji ste pokapali maslinovim uljem i kratko ispekli u pećnici ili na tavi, na krekerima koje uvijek imate kod kuće ili uz grissine. Za potpun dojam, servirajte i mini rajčice, kapare, ukiseljene lučice, kisele krastavce i poneku kockicu sira.

Iskoristite taj blender koji vam ionako stoji u kuhinji, ubacite sve sastojke u njega i jednostavno - izmiksajte svoju paštetu. Obožavatelji morskih jela uživat će u njoj, a tako ćete se pobrinuti i za dovoljan unos ribe, koja vam je uostalom, dostupna cijele godine.

Recept: Pašteta od oslića

Pogledajte video: Kako pripremiti paštetu od oslića

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče