Pašteta od oslića

  • 30 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Odmrznite filete oslića pa ih skuhajte u posoljenoj vodi, 10-15 minuta. Pustite da se riba malo ohladi pa je natrgajte rukama.
    2.  Dok se riba kuha, češnjak narežite na ploškice pa ga blanširajte u mlijeku kako biste mu ublažili okus.
    3.  U blender dodajte ribu, krem sir, slane inćune, svježe iscijeđeni sok limuna, češnjak i začine. Ako vam je dostupan, koristite svježi kopar, a ako nije, zamijenite ga sušenim. Prelijte maslinovim uljem i miksajte.
    4.  Povremeno dolijte još malo maslinova ulja i miksajte dok ne postignete potpuno glatku smjesu. Spremite na 1-2 sata u hladnjak u dobro zatvorenoj posudi kako bi se pašteta stisnula.
    5.  Poslužite na prepečenom kruhu, krekerima ili uz grissine.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno