Njoki

Kuhajte s ovim proizvodom

Ukusni podatni njoki od krumpira odlična su baza za jela s raznim umacima od sočnih rajčica i kremoznog vrhnja ili topljivog sira. Jednako tako mogu se poslužiti i kao prilog uz glavna jela s umacima poput pašticade ili gulaša, a namijenjeni su ljubiteljima brzih, jednostavnih i ukusnih jela od krumpirovog tijesta.

Prosječna hranjiva vrijednost
Hranjiva vrijednost na 100g
Energetska vrijednost 138 kcal/576 kJ
Bjelančevine 2,9 g
Ugljikohidrati 30,7 g
Masti 0,3 g
Priprema

Njoke bez prethodnog odmrzavanja iz folije prebacite u lonac s kipućom slanom vodom te kuhajte 2 do 3 minute uz lagano vrenje dok ne isplivaju na površinu. Izvadite ih šupljikavom žlicom i začinite uljem ili maslacem po želji. Gotovo jelo možete poslužiti s naribanim parmezanom ili nekim drugim tvrdim punomasnim sirom.

Trenuci koje pamtimo — zamamni miris svježe pečenih zagorskih štrukli, lagani ručak uz Ledo tjesteninu, ili prvi zalogaj slasnog deserta.

Bazna tijesta

Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.

Tijesta