KING: Slatko sjećanje na 20 godina omiljenog sladoleda

7. srpnja 2015.
Autor Cvoke
Podijelite

Na prvu se možda čini nevjerojatno, ali sladoled KING već je punih 20 godina dio naših života! Omiljeni premium sladoled postao je neizostavnim dijelom domaće pop-kulture.

Sjećate li se kada ste prvi put probali KING sladoled?

Iste one godine kada ste prvi put na svoje računalo instalirali tada super napredni Windows 95 operativni sustav, LEDO je predstavio prvi KING sladoled. Te su godine radio postaje bez prestanka vrtjele nezaboravnih hit Ironic, kanadske pjevačice Alanis Morissette. Velike su šanse da ste iz kino dvorana izlazili oduševljeni jer ste upravo gledali prvi nastavak Priče o igračkama ili Hrabro srce. Kao što su i velike šanse da ste iz kino dvorane izlazili razočarani jer ste upravo gledali kako Val Kilmer glumi Batmana!

Godina je 1995. i na hrvatskoj je tržište, na velika vrata i s puno stila, stigao novi sladoled iz Leda – KING Classic. Neki tu godinu pamte upravo po prvom, čarobnom susretu sa sladoledom okusa kremaste vanilije i čokoladnog preljeva što hrska pod zubima. Odmah je bilo jasno: KING nije bilo kakav sladoled!

LEDO_povijest

... A sjećate li se kad ste se zaljubili u nove KING okuse?

Ako ste prestali pjevušiti Ironic, onda ćemo vas podsjetiti da je upravo u ljeto 1996. godine najveći hit u ovom dijelu svijeta bila Macarena! Dok se vi pokušavate sjetiti svih pokreta iz čuvenog plesa, podsjetit ćemo vas da su te iste godine uz KING Classic na tržište stigla još tri nova KING okusa (bijeli, badem, tamni). S razlogom kažu da je izbor najteža stvar na svijetu! Što kad pred vama u hladnjaku stoje čak četiri različita okusa, svaki finiji od drugog, kako odabrati? Možda bi bilo lakše sjetiti se svih pokreta i riječi Macarene!

Hrabro istraživanje novih okusa, novih užitaka!

KING sladoled je definitivno otišao tamo gdje ni jedan sladoled prije njega nije bio! U zadnjim godinama prošlog milenija, domaće su TV postaje reprizirale nastavke starih Zvjezdanih staza, a u novima je kapetanica Kathryn Janeway hrabro vodila svoju posadu natrag na Zemlju.

KING_povijest

KING je istovremeno hrabro isprobavao nove okuse i nove formate. KING kokos, Extra badem, Extra Cookies, Sacher, Lješnjak... tijekom godina pojavilo se desetak novih okusa, a svaki je okus uz sebe vezao posebnu emociju i asocijaciju. Za one pak koji su najviše uživali u klasičnom okusu, ali su htjeli još samo malo više, na tržište je krajem tisućljeća stigao KING Double, sladoled koji je bio (i ostao) najčešći izbor.  

2010. godine KING je doslovno otišao tamo gdje nitko ranije nije – na tržište je stigla nova verzija: KING Extra Amadeus. Poseban po tome što je dotad bio neviđen proizvod – sladoled koji se sastojao od dva sladoleda u jednom! S jedne strane profinjena kombinacija krem sladoleda okusa pistacije i čokolade-lješnjak, s druge strane mirisni nugat, marcipan te čokolada s komadićima hrskavih lješnjaka! Udruženje svjetskih proizvođača sladoleda (a oni bi bili pandan admiralima Zvjezdane flote!) proglasilo je Amadeus najinovativnijim sladolednim proizvodom u 2010. godini!

Zvjezdani uspjeh omiljenog brenda

Dodajte tome i podatak da su hrvatski građani, prema istraživanju agencije Ipsos Puls, odabrali KING kao broj jedan na Brand Score ljestvici u kategoriji sladoleda, i postaje jasno da je KING s razlogom ostvario zvjezdani uspjeh! 

Tijekom dva desetljeća pojavili su se brojni okusi koji bi odmah pronašli put do srca potrošača. Od KING Truffles do KING Extra 7 secrets, sladoleda koji svojim tajnim okusima obara s nogu! Posveta svim tim KING užicima objedinjena je u slavljeničkom KING izdanju.

chocolate obsession

Kako i pristoji sladoledu kraljevskih osobina, za 20. obljetnicu imamo priliku uživati u KING Chocolate Obssesion. Riječ je o posebnom krem sladoledu od bijele čokolade i mliječne čokolade, s fantastičnim iznenađenjem u sredini! Čokoladnim jezercem prelivenim s kakaom, bijelom čokoladom i tamnom čokoladom. Kao da vam već od svega nabrojanog ne cure sline, Chocolate Obssesion povrh svega ima još i crispy posip!

Može li bolja posveta od ove? Možda na 40. obljetnicu! 

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!