Pogledajte kako su Polaznici Fitness izazova 2014. promijenili način prehrane i postigli prve rezultate

11. lipnja 2014.
Autor Ledo
Podijelite

Iza njih je već više od mjesec dana odricanja i  nastojanja da svakodnevno ustraju na putu prema zdravijem i kvalitetnijem životu. U AVIVI ih je dočekala i ambasadorica projekta Renata Sopek i ostala oduševljena pozitivnom energijom koja vlada među kandidatima. Složili su se da se najveća i najblagotvornija promjena dogodila u segmentu prehrane.

Zahvaljujući vrhunskoj kvaliteti i bogatim nutritivnim vrijednostima Ledo smrznuta hrana odigrala je presudnu ulogu u preobrazbi kandidata. Ledo voća, povrća, mesa i ribe obrađene su metodom brzog smrzavanja. Glavna odlika takvog načina obrade je pažljiv odabir sirovine te smrzavanje ubrzo nakon branja ukoliko je riječ o voću i povrću, odnosno zamrzavanje izravno na brodovima ako se radi o ribi. Samim time zaustavlja se negativan utjecaj vanjskih uvjeta na namirnicu i čuvaju se vrijedni sastojci.

Postanite Ledo fan na Facebooku ako već niste!

Magistrica nutricionizma Mirela Marić koja je kandidatima bila na raspolaganju tijekom proteklih tjedana naglašava da je zdrave prehrambene navike zajedno s redovitim vježbanjem potrebno ugraditi u svakodnevnu rutinu. Motiv polaznicima ovog izazova zato nije 'izgledati bolje do ljeta', već osjećati se dobro i usvojiti zdrave životne navike.

"Bitno je i nakon službenog završetka programa nastaviti istim tempom i u svakodnevni život uvrstiti vježbe koje su mi preporučili osobni treneri."
IT konzultant,
Davorin Buzaljko (35)

Davorin također tvrdi da se najvećim dijelom njegova preobrazba odnosi upravo na prehranu: 'Ledo smrznute proizvode koristim često jer priprema ne zahtijeva puno vremena, što je veliki plus, posebno u današnjem ubrzanom ritmu života. Neke od namirnica, poput smrznutog šumskog voća, graška i špinata, postale su neizostavni dio moje prehrane'.

Jedna od polaznica je i tridesetdvogodišnja zaposlena majka dvoje djece Cristina Sučec, koja je istaknula: "Zahvaljujući Ledo fitness izazovu imam puno više energije, volje i puno bolje spavam, ali najveća promjena se dogodila u mojoj prehrani. Nisam gladna jer jedem redovito. Najdraži obrok mi je doručak. Tada smijem konzumirati namirnice koje u ostatku dana više ne jedem. Osim toga Ledo smrznuta hrana znatno mi olakšava pripremu obroka. Lako ih je unaprijed planirati i što mi je najvažnije vrijeme potrebno za njihovu pripremu vrlo je kratko".

Svakako vrijedi istaknuti i zdravstvenu ispravnost namirnica smrznutih metodom brzog zamrzavanja, što osobito vrijedi za osjetljivu ribu. Naime, kod neadekvatno skladištene ili transportirane ribe postoji rizik od razvoja toksičnih spojeva koji mogu uzrokovati trovanje. Primjenom metode brzog smrzavanja koju primjenjuje Ledo zaustavlja se aktivnost enzima koji uzrokuju stvaranje štetnih spojeva te je tako zajamčena sigurnost i zdravstvena ispravnost smrznute ribe.

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!