Kekse sameljite u mlincu za orahe pa im dobro umiješajte cimet i rastopljeni maslac. Ovu smjesu zatim utisnite na dno pravokutne posude za pečenje dimenzija otprilike 18×28 cm. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 10-15 minuta, dok ne poprimi malo tamniju boju na površini.
Ručnim mikserom dobro izmiješajte svježi krem sir, šećer te sok i naribanu koricu jednog limuna. Zatim umiješajte jaja, ali pazite da ih ne miksate dugo, potrebno ih je samo lagano povezati s ostalim sastojcima.
Smjesu s krem sirom prelijte preko ohlađene podloge s keksima pa na vrh posipajte smrznute borovnice. Pecite na 170°C oko 35 minuta. Kada smjesa s krem sirom počne lagano kipjeti u sredini kolača, cheesecake izvadite iz pećnice.
Nakon što se ohladi na sobnu temperaturu, cheesecake držite barem još 4 sata u hladnjaku. Režite ga na četvrtaste oblike.
Voće
Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: