Polovicu količine lješnjaka sameljite, a polovicu narežite na četvrtine ili polovine. Krupno sjeckane lješnjake stavite sa strane, a mljevene dobro pomiješajte s brašnom, šećerom u prahu, vanilin šećerom, praškom za pecivo i soli.
U ovu smjesu suhih sastojaka vilicom utisnite hladni maslac koji ste prethodno narezali na kockice, tako da se ne pomiješa u potpunosti s ostalim sastojcima, nego da ostane u komadićima. Dodajte umućeno jaje s žumanjkom kako biste dobili kompaktno, ali prhko tijesto – nemojte ga previše mijesiti.
Dvije trećine tijesta odmah utisnite na dno posude za pečenje (dimenzija oko 20×30 cm) obložene masnim papirom, izbodite vilicom i stavite peći. Preostalu trećinu zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak.
Kada tijesto počne porpimati zlaćanu boju, nakon otprilike 20 minuta, izvadite ga iz pećnice i pustite da se do ohladi.
Pomiješajte sastojke za nadjev i stavite ih u posudu za pečenje povrh ohlađene kore. Nadjev potom posipajte natrganom preostalom trećinom tijesta i stavite peći.
Nakon 25 minuta pečenja, kolač pospite krupno sjeckanim lješnjacima i nastavite peći dok tijesto ne poprimi zlatno smeđu boju, a nadjev ne počne lagano ključati – još oko 50 minuta.
Voće
Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: