Borovnice stavite u tavu s poklopcom i kuhajte na laganoj vatri dok ne puste sok.
Kuhane borovnice ulijte u sito i istiskajte sav sok iz njih. Dobiveni sok vratite u tavu.
Dodajte šećer u sok od borovnica i zagrijavajte smjesu na vatri dok se šećer u potpunosti ne otopi, konstantno miješajući.
Termometrom provjerite temperaturu smjese. Kad smjesa dosegne temperaturu od 154°C, maknite tavu s vatre i hladite tavu pod mlazom vode kako bi prekinuli kuhanje.
Pripremite masni papir u obliku valjka ili silikonski podložak te pažljivo razlijevajte u njega dobiveni sirup.
Prije nego se ohladi, u sredinu kalupa utisnite pola štapića i prelijte štapić s malo sirupa kako bi se dobro zalijepio za lizalicu. Lizalice stavite na hlađenje.
Nakon što su se ohladile, lizalice odvojite od papira ili kalupa te servirajte. Lizalice možete zamotati u ukrasni papir ili u celofan.
Voće
Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: