Čips od badema

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Autor tajana@nivas.hr
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Rastopite maslac na pari
    2. U zdjelu stavite brašno od badema i dodajte rastopljeni maslac te miješajte sve dok ga  brašno ne upije 
    3. Štapić od vanilije razrežite i sjemenke ostružite u smjesu badema i maslaca, te dodajte prosijano brašno
    4. U drugoj zdjeli istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka u koji ste postepeno dodali šećer
    5. Snijeg povežite sa smjesom od brašna, maslaca i badema lagano miješajići špatulom
    6. Polako miješajte da ne izađe zrak
    7. Pećnicu zagrijte na 170 C. 
    8. Smjesu stražnjom stranom čajne žlice nanesite u  tankom sloju u krug promjera 3 -4 cm međusobno razmaknute na papir za pečenje
    9. Pecite (sušite) 8 min. Vrijeme sušenja različito je za različite pećnice, pa prvu količinu pozorno pratite :)
    10. Kad su u pećnici lagano po rubu dobili svjetložućkastu boju izvadite ih van iz pećnice i pažljivo skinite sa papira. Možete ih presaviti preko valjka za tijesto ili sl. pa će biti savijeni.
    11. Pustite čips od badema  da se ohladi i servirajte ih uz sladoled i pržene drobljene bademe

Quattro

U svakom Ledo sladoledu krije se pravi vrtlog neodoljivo slasnih voćnih, egzotičnih, čokoladnih ili kremastih okusa. Ledeno osvježenje za sve prilike!

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!