VIDEO: Kako napraviti čokoladne posudice za sladoled

15. ožujka 2017.
Autor Marko Vukman
Podijelite

Može li posluživanje sladoleda postati još bolje? Može ako ga servirate u čokoladne posudice koje ćete na kraju pojesti!

Jesti sladoled u svim oblicima je uvijek veselje i tu nema rasprave. No, smislili smo kako možete poboljšati posluživanje obiteljskog sladoleda - rastopili smo dvije vrste čokolade za kuhanje (običnu i bijelu) i uz pomoć kalupa za muffine napravili jestive čoko posudice.

Dovoljno su čvrste da u njima servirate sladoled i dovoljno mekane da ih slasno grizete, a uz sve to priprema je jednostavna i brza. Samo pripazite na nekoliko detalja.

Čokoladu nemojte izlagati vatri, najbolje ćete je rastopiti na pari, sustavom dvije posude. Zagrijte manji lonac vode na laganoj vatri i na njega stavite nešto veću posudu oblog dna, najbolje staklenu ili metalnu, te u nju stavite čokoladu. Dno zdjele u kojoj ćete topiti čokoladu ne smije dodirivati vodu koja ključa ispod nje.

Također, zdjela u koju ćete staviti čokoladu mora biti čista i potpuno suha. Čokolada ne bi smjela doći u dodir s vodom pa je tako ne smijete ni poklapati jer će na poklopcu s unutrašnje strane doći do kondenzacije i kapanja vode u čokoladu.

Kako bi se ravnomjerno rastopila, čokoladu prvo narežite na podjednake komade, a dok se topi, miješajte je slastičarskom špatulom.

Potrebni su vam još samo kalupi za muffine. Najbolje je da odaberete silikonske, pojedinačne kalupe jer ćete s njima lakše baratati nego s papirnatima i čokolada će se manje lijepiti.

Premažite prvi sloj rastopljene čokolade i stavite kalupiće u hladnjak na desetak minuta, brzo će se stvrdnuti. No, kako biste ipak dobili konkretniju čokoladnu posudicu, potom namažite još jedan sloj čokolade i vratite u hladnjak na još desetak minuta.

Nakon toga vaše su posudice spremne za odvajanje od kalupa. Budite nježni kako ne biste potrgali stvrdnutu čokoladu.

I gotovi ste, sad još samo servirajte omiljeni sladoled, a cijelu priču možete još ukrasiti voćnim ili čokoladnim preljevom. Dobro će pasati i svježe ili smrznuto bobičasto voće poput borovnica, jagoda ili malina.

Pogledajte video: Kako napraviti čokoladne posudice za sladoled

Recept: Čokoladne posudice za sladoled

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!