Crumble od borovnica

  • 50 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Autor tajana@nivas.hr
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Zamrznute borovnice promiješajte sa šećerom, sokom i koricom limuna te gustinom. Prilikom miješanja pazite da borovnice dobro obložite navedenim sastojcima.
    2. Mikserom izmiješajte maslac, smeđi i vanilin šećer pa dodajte brašno u kojeg ste prije umiješali prašak za pecivo i sol. Trebate dobiti mrvičasto tijesto.
    3. Borovnice stavite na dno manje posude za pečenje, a po vrhu rasporedite mrvičasto tijesto.
    4. Pecite na 200°C 30-40 minuta, dok tijesto na vrhu ne poprimi zlatno smeđu boju. Nadjev s borovnicam će tijekom pečenja početi ključati, pa je uputno da ispod posude s crumbleom stavite lim za pečenje.
    5. Prije posluživanja, crumble ostavite da se malo ohladi, a servirajte ga sa sladoledom od vanilije.

Voće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!