Zamrznute borovnice promiješajte sa šećerom, sokom i koricom limuna te gustinom. Prilikom miješanja pazite da borovnice dobro obložite navedenim sastojcima.
Mikserom izmiješajte maslac, smeđi i vanilin šećer pa dodajte brašno u kojeg ste prije umiješali prašak za pecivo i sol. Trebate dobiti mrvičasto tijesto.
Borovnice stavite na dno manje posude za pečenje, a po vrhu rasporedite mrvičasto tijesto.
Pecite na 200°C 30-40 minuta, dok tijesto na vrhu ne poprimi zlatno smeđu boju. Nadjev s borovnicam će tijekom pečenja početi ključati, pa je uputno da ispod posude s crumbleom stavite lim za pečenje.
Prije posluživanja, crumble ostavite da se malo ohladi, a servirajte ga sa sladoledom od vanilije.
Voće
Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: