Pistacija Napoleon

  • 35 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Ukrasite borovnicama, mentom i sjeckanom pistacijom.

Priprema:
    1. Ugrijte pećnicu na 180 °C.
    2. Na lagano pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tanko lisnato tijesto. Premjestite ga na papir za pečenje, izrežite ga na kvadrate veličine približno 7 cm i stavite u zamrzivač na 10 min.
    3. Istucite maslac, limunovu koricu i sol u zdjeli.
    4. Izvadite tijesto iz hladnjaka, te na svakom kvadratu napravite tanki ukrasni rub. Unutar ruba premažite tijesto mješavinom maslaca i limunove korice, te lagano pospite šećerom. Stavite peći 15 tak minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
    5. Na pečeno tijesto stavite žlicu sladoleda od pistacije, i poklopite slijedećim listićem tijesta. Ponovite postupak još jednom.
    6. Ukrasite borovnicama, mentom i sjeckanom pistacijom.

Voće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno