Aromatična tjestenina s brokulom i slanim inćunima

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Sanja
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Smrznutu brokulu kuhajte u kipućoj slanoj vodi 8-10 minuta pa je procijedite.
    2. Špagete kuhajte prema uputama s pakiranja.
    3. Dok se špageti kuhaju, na maslinovom ulju na umjerenoj vatri pirjajte usitnjeni luk dok ne omekša. Zatim dodajte sjeckani češnjak i pinjole i popržite ih 1 minutu, pa dodajte tanko narezani koromač te nastavite s termičkom obradom dok malo ne omekša.
    4. Luku i koromaču pridružite slane inćune pa dodajte i grožđice. Naposljetku dodajte kuhanu brokulu i tjesteninu, začinite soli, paprom i sokom limuna prema ukusu, dobro promiješajte i sklonite sastojke s izvora topline.
    5. Poslužite odmah, po želji – s malo naribane korice limuna.

Osnovno povrće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno