Brokula s piletinom i sezamom

  • 35 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Narezati pileća prsa na trakice ili kockice. Komadiće staviti u plastičnu vrećicu, dodati 4 žlice škrobnog brašna, sol i papar pa protresti.
    2. Češnjak sitno nasjeckati.
    3. Zajedno pomiješati pileći temeljac, med, sezamovo ulje, smeđi šećer, ocat i sojin umak te staviti sa strane.
    4. Na velikoj tavi zagrijati maslinovo ulje pa dodati piletinu. Kada piletina poprimi zlatnu boju, dodati češnjak te sve skupa još malo propirjati.
    5. Dodati brokulu te sve skupa preliti umakom i kuhati 5 minuta.
    6. Posebno pomiješati hladnu vodu i žlicu škrobnog brašna. Dodati u tavu i miješati dok se umak ne zgusne.
    7. Posipati sezamovim sjemenkama i poslužiti.

Osnovno povrće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno