Odmrznute filete crnog bakalara začinite soli i paprom pa ih pecite na 2 žlice maslinovog ulja 3-4 minute sa svake strane. Pečene filete stavite u plitku zdjelu i prekrijte ih folijom kako bi zadržali toplinu.
U loncu zagrijte šalicu vode do vrenja pa dodajte smrznutu cvjetaču i kuhajte je "na pari" u poklopljenom loncu uz povremeno miješanje. Neka se povrće na malo jačoj vatri obrađuje oko 5 minuta, odnosno, dok ne postane mekano. Cvjetaču potom procijedite, ali sa strane zadržite malo vode od kuhanja.
Pire od cvjetače pripremite tako da je u multipraktiku ili štapnim mikserom ispasirate uz dodatak maslaca, soli, papra te po potrebi i malo vode od kuhanja. Pire naposljetku začinite timijanom
Za umak od kapara, usitnjeni češnjak 1 minutu pirjajte na 1 žlici maslinovog ulja na laganoj do umjerenoj vatri. Zatim mu pridružite kapare i sve zalijte vinom. Kada se vino reducira za otprilike jednu trećinu, dodajte sok limuna i umak začinite soli i paprom te svježim peršinom.
Vrući umak prelijte preko ribe i poslužite odmah uz pire od cvjetače.
Fileti i odresci
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: