Bakalar s pireom od cvjetače

  • 35 min
  • Jednostavno
  • Za 4-5 osoba
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Odmrznute filete crnog bakalara začinite soli i paprom pa ih pecite na 2 žlice maslinovog ulja 3-4 minute sa svake strane. Pečene filete stavite u plitku zdjelu i prekrijte ih folijom kako bi zadržali toplinu.
    2. U loncu zagrijte šalicu vode do vrenja pa dodajte smrznutu cvjetaču i kuhajte je "na pari" u poklopljenom loncu uz povremeno miješanje. Neka se povrće na malo jačoj vatri obrađuje oko 5 minuta, odnosno, dok ne postane mekano. Cvjetaču potom procijedite, ali sa strane zadržite malo vode od kuhanja.
    3. Pire od cvjetače pripremite tako da je u multipraktiku ili štapnim mikserom ispasirate uz dodatak maslaca, soli, papra te po potrebi i malo vode od kuhanja. Pire naposljetku začinite timijanom
    4. Za umak od kapara, usitnjeni češnjak 1 minutu pirjajte na 1 žlici maslinovog ulja na laganoj do umjerenoj vatri. Zatim mu pridružite kapare i sve zalijte vinom. Kada se vino reducira za otprilike jednu trećinu, dodajte sok limuna i umak začinite soli i paprom te svježim peršinom.
    5. Vrući umak prelijte preko ribe i poslužite odmah uz pire od cvjetače.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!