Bakalar u škartocu

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Na tavi 2-3 minute (dok se ne reducira tekućina) pirjajte mediteransku mješavinu.
    2. Filete bakalara posolite, popaprite svježe mljevenim paprom i nakapajte maslinovim uljem.
    3. Pripremite veće kvadrate papira za pečenje (tako da ih možete lijepo više puta presavinuti, 25 x 25 cm).
    4. Na kvadratno izrezani papir za pečenje stavite ¼ povrća, potom filet bakalara, 1 kolut limuna, malo svježe mente, 20 g maslaca (mala žličica) i malo bijelog vina. Zamotajte papir u „škartoce", pazeći da sadržaj prilikom pečenja ne može iscuriti.
    5. Škartoce složite na lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20 min na 200 ºC.
    6. Kad je gotovo, pažljivo rastvorite, pospite sitno sjeckanom svježom mentom i poslužite u škartocu.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno