Brokula s junetinom na azijski način

  • 35 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Skuhajte rižu prema uputama s pakiranja. Smrznutu brokulu kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi 8-10 minuta, dok ne omekša.
    2. Junetinu narežite na trakice te je začinite soli i paprom. Pecite na ulju u tavi s debljim dnom na malo jačoj vatri uz redovito miješanje.
    3. Kada je junetina velikim dijelom termički obrađena, izvadite je iz tave te u tavi propirjajte usitnjeni češnjak i đumbir 1 minutu. Vratite junetinu u tavu te dodajte vino, sojin umak, šećer te škrobno brašno prethodno razmućeno u 2 žlice hladne vode. Kuhajte dalje uz redovito miješanje dok junetina ne bude do kraja gotova. Tijekom kuhanja po potrebi začinite paprom.
    4. Meso poslužite toplo uz kuhanu brokulu i rižu.

Osnovno povrće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno