Okruglice s vanilijom i šumskim voćem u vinskom umaku

  • 30 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Okruglice prelivene vinskim umakom, osim cimetom, možete posuti i mljevenim orasima ili grubo mljevenim tostiranim lješnjacima.

Priprema:
    1. Ledo okruglice skuhajte u vreloj vodi koju ste blago posolili, oko 15 minuta. Iz vode ih izvadite šupljikavom žlicom.
    2. Žumanjke istucite pjenasto sa šećerom. U bijelo vino dodajte nekoliko kapi arome vanilije.
    3. Na štednjak stavite posudu s vodom, a kad zavrije na nju stavite drugu manju posudu. Pazite da dno manje posude ne dodiruje vodu u većoj.
    4. Ulijte vino u jaja sa šećerom pa sve prebacite u manju posudu koja se grije na pari na štednjaku. Miješajte pjenjačom na pari, dok ne dobijete željenu gustoću umaka. Umak treba biti svilenkast i gladak pa cijelo vrijeme miješajte kako vam se ne bi napravile grudice.
    5. Kad je umak gotov, odmah ga prelijte preko okruglica i poslužite toplo jer će se brzo zgusnuti. Pospite mljevenim cimetom.

Slatka tijesta

Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.

Ukusno