Oslić u umaku od rajčice i bijelog graha

  • 40 min
  • Jednostavno
  • Za 2-3 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Rajčice narežite na kockice, češnjak sitno nasjeckajte. U zdjeli pomiješajte rajčice, češnjak, bijeli grah, maslinovo ulje, sol, papar i svježi bosiljak pa ostavite sa strane da se marinira dok pripremate ribu.
    2. Odledite ribu, isperite je i očistite od ostataka utrobe i ljuski te posušite papirnatim ručnicima. Narežite ribu na kriške, debljine oko dva centimetra,  kriške potom pobrašnite.
    3. Zagrijte maslinovo ulje i kratko ispržite kriške oslića, nekoliko minuta sa svake strane. Kada im koža bude hrskava i zlatno-žute boje, izvadite ih i ocijedite na papirnatom ručniku.
    4. U tavu dodajte mješavinu s rajčicama, ubacite i maslac. Možete dodati i žličicu šećera. Promiješajte pa kuhajte na laganoj vatri. Umak će se zgušnjavati, a ako je potrebno, ulijte malo temeljca ili vode. Kada se umak zgusne, vratite komade ribe u tavu s umakom. Pospite sve naribanim parmezanom.
    5. Poslužite toplo, a uz jelo će dobro pasati i zelena salata.

Cijela riba

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno