Oslić u sočnom umaku s bijelim grahom i rajčicama

23. studenoga 2018.
Autor Marko Vukman
Podijelite

Riba nježnog okusa poput oslića savršeno se slaže s mahunarkama, stoga kreirajte malo drugačiji prilog i uživajte u okusima

Oslić je riba mekanog i bijelog mesa te vrlo blagog okusa. Priprema se jednostavno, čišćenje je nezahtjevno i nema puno nespretnih kostiju s kojima se morate boriti. S tim odlikama, oslić se može svidjeti većini ljudi, čak i onima koji nisu pretjerani ljubitelji ribe.

S druge strane, često za njega možemo čuti i da je "dosadna" riba. Rekli bismo da je to ipak nepravedna ocjena. Iako najčešće cijeli oslić pečemo na tavi ili u pećnici, s Ledo oslićem bez glave možete se i razigrati. Baš kao i svaka druga namirnica, i on može biti pripremljen na zanimljiviji način.

 

Mi smo našu ribu narezali na kriške, male odreske koje smo potom pobrašnili i ispržili na ulju. Takve hrskave potom smo ih spojili s prilogom, odnosno kremastim umakom na bazi maslaca i rajčice, u kojem je bitnu ulogu odigrao i bijeli grah.

Grahorice i riba možda nisu prva kombinacija koja će vam pasti na pamet, ali odlično se snalaze zajedno. O nutritivnim vrijednostima grahorica možda nije potrebno posebno govoriti, no, podsjetit ćemo samo da je riječ o namirnicama koje su nutritivno idealno balansirane.

 

Osim toga, riječ je o cijelom bogatstvu priloga koji će okusima savršeno pasati uz vaš riblji obrok. Primjerice, možete pripremiti riblje jelo "na žlicu" u kojem ćete kombinirati više vrsta grahorica poput slanutka i leće. Također, grahorice se u većini odlično slažu s rajčicom koja je često temelj priloga i umaka koji se poslužuju uz ribu.

Zgodne priloge možete kreirati i od "zelenih" predstavnika mahunarki poput boba ili graška, bilo da ih zadržite u njihovom izvornom obliku ili pretvorite u pire koji će već bojom učiniti tanjur atraktivnijim.

Recept: Oslić u umaku od rajčice i bijelog graha

Pogledajte video: Kako pripremiti oslić s bijelim grahom

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!