Pečeni oslić s pireom od graška i salatom od mahuna

  • 45 min
  • Srednje
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Poslužiti sa salatom od blanširanih i ohlađenih Ledo žutih mahuna.

Priprema:
    1. Nakon odmrzavanja ribu isperite i očistite od ostatka utrobe.
    2. Ribu marinirajte u većoj posudi s limunovim sokom, peršinom, češnjakom i svježe mljevenim paprom. Ostavite stajati nekoliko sati. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, na dno posude ulijte malo maslinovog ulja i posudu prekrijte nasjeckanim lukom. Na luk stavite ribu i masline i pecite ih u pećnici oko 20 minuta povremeno polijevajući maslinovim uljem i lukom.
    3. U posudu za kuhanje staviti grašak, maslac i vezicu bilja i naliti hladnu vodu. Kada grašak prokuha smanjiti vatru, posudu poklopiti i kuhati oko 20 minuta dok grašak ne omekša. Kada je grašak skuhan izvaditi vezicu bilja, grašak procijediti i sačuvati vodu u kojoj se kuhao.
    4. Grašak pasirati i uliti oko pola litre vode u kojoj se kuhao. Dodati vrhnje, sol i papar po želji i još jednom sve dobro izmiješati.

    Sastojci za pire

    • Ledo grašak, 400 g
    • 2 pune žlice kiselog vrhnja
    • 50 g maslaca
    • Sol i papar, po želji
    • Vezica svježeg začinskog bilja

    Sastojci za salatu

    • Ledo žute mahune, 400 g
    • Režanj češnjaka
    • Maslinovo ulje i ocat

Cijela riba

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno