Pileće okruglice s pirjanim mahunama

  • 35 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Ovo jelo je još ukusnije ukoliko se posluži posipano tostiranim sjemenkama sezama.

Priprema:
    1. Nasjeckajte češnjak pa ga pomiješajte s mljevenom piletinom i krušnim mrvicama, umućenim jajem te začinima. Smjesu dobro izmijesite rukama te joj po potrebi dodajte par žlica hladne vode. Po želji, prilagodite količinu začina.
    2. Oblikujte male mesne okruglice te ih posložite na lim za pečenje obložen masnim papirom i pecite na 220°C 20-25 minuta.
    3. Dok se okruglice peku, zagrijte 2 žlice maslinovog ulja pa na njemu pirjajte smrznute mahune. Nakon 2-3 minute, mahunama pridružite sjeckanu glavicu luka te pirjajte dok luk malo ne omekša. Potom začinite sa šećerom i soli te dodajte vodu i poklopite posudu. S pirjanjem nastavite još 5-10 minuta uz povremeno miješanje.
    4. Pečene okruglice pomiješajte s pirjanim mahunama i poslužite toplo.

Osnovno povrće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno