Poširani oslić s povrćem

  • 30 min
  • Srednje
  • 2 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Nakon odmrzavanja ribu isperite i očistite od ostatka utrobe
    2. Svaku ribu narezati na dva do tri komada.
    3. U tavu uliti vode toliko da pokrije malo više od polovine ribe. Dodati nekoliko kriški limuna, grančicu peršina i celera nekoliko zrna papra i sol. Pustiti da proključa pa kuhati 10ak minuta. Zatim ribu izvaditi i staviti sa strane.
    4. U međuvremenu, u drugoj tavi na maslinovom ulju propirjati nasjeckani luk, a zatim dodati mješavinu povrća i pirjati 15 minuta.
    5. Napraviti preljev od senfa, meda, octa i malo soli uz dodatak maslinovog ulja, limunovog soka i soli.
    6. Na tanjur izvaditi povrće, na vrh položiti komad ribe i sve preliti preljevom.

Cijela riba

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno