Riba s krumpirićima (Fish and Chips)

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Filete bakalara posušite papirnatim kuhinjskim ručnikom i uvaljajte u brašno.
    2. U zdjeli napravite pivsko tijesto od brašna, piva, soli i papra. (treba biti gusto).
    3. Umočite filete bakalara u tijesto i pržite u prethodno dobro zagrijanom ulju.
    4. Prženu ribu odložite na papirnati ručnik da upije višak masnoće.
    5. U međuvremenu Ledo Pekarski krumpir pržite u dubokom ulju ili u pećnici držeći se uputa s pakiranja.
    6. Pire od graška napravite od skuhanog pasiranog graška, maslaca, soli, papra i malo mlijeka ili vrhnja (postupak kao za pire od krumpira).

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno