Riblji žličnjaci u curry umaku

  • 120 min
  • Napredno
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Servirati uz kuhanu brokulu i krumpir

Priprema:
    1. Stavite bakalar u 1 l vode, dodajte sol i papar i kuhajte 5 minuta.
    2. Ribu izvadite van, a temeljac odložite sa strane.
    3. Za riblje žličnjake pomiješajte sve sastojke, uključujući i kuhanu ribu te usitnite u procesoru za hranu
    4. Odložite smjesu u hladnjak na 1 – 1 ½ h.
    5. Zakuhajte riblji temeljac (preostao od kuhanja bakalara), dodajte 1 dl bijelog vina te oblikujte smjesu s dvije žlice u lijepe žličnjake. Kuhajte u tekućini par minuta dok ne isplivaju na površinu.
    6. Odložite ih na tanjur za serviranje.
    7. Preostali temeljac u kojem ste kuhali žličnjake, procijedite i umiješajte u otopljeni maslac u koji ste dodali brašno. Dobili ste bešamel u koji dodajte curry i posolite.
    8. Riblje žličnjake prelijte s umakom od curry-a i servirajte uz kuhanu brokulu i krumpir.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno