Stavite bakalar u 1 l vode, dodajte sol i papar i kuhajte 5 minuta.
Ribu izvadite van, a temeljac odložite sa strane.
Za riblje žličnjake pomiješajte sve sastojke, uključujući i kuhanu ribu te usitnite u procesoru za hranu
Odložite smjesu u hladnjak na 1 – 1 ½ h.
Zakuhajte riblji temeljac (preostao od kuhanja bakalara), dodajte 1 dl bijelog vina te oblikujte smjesu s dvije žlice u lijepe žličnjake. Kuhajte u tekućini par minuta dok ne isplivaju na površinu.
Odložite ih na tanjur za serviranje.
Preostali temeljac u kojem ste kuhali žličnjake, procijedite i umiješajte u otopljeni maslac u koji ste dodali brašno. Dobili ste bešamel u koji dodajte curry i posolite.
Riblje žličnjake prelijte s umakom od curry-a i servirajte uz kuhanu brokulu i krumpir.
Fileti i odresci
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: