Srdele s blitvom i lećom

  • 30 min
  • Jednostavno
  • Za 2 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Srdele odmrznite i operite te očistite od ostataka utrobe i ljuske pa položite u plitku posudu. Pomiješajte sastojke za marinadu i prelijte preko srdela. Marinirajte u hladnjaku barem sat vremena.
    2. Dok se riba marinira, pripremite prilog. Nasjeckajte ljubičasti luk, u tavi zagrijte malo maslinova ulja. Na ulje dodajte zaleđene brikete blitve, kada se odmrznu podlijte s malo vode i pirjajte oko pet minuta.
    3. Dodajte kuhanu leću i nasjeckani luk, dobro promiješajte, ostavite na vatri još 2-3 minute pa pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
    4. Prilogu potom dodajte i mini rajčice te začinite maslinovim uljem, balzamičnim octom i solju. Prema želji, pospite svježim listićima mente..
    5. Marinirane srdele ispržite na tavi, prvo s jedne strane 2-3 minute, a zatim 2 minute s druge strane. Poslužite ih s prilogom.

Cijela riba

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno