Srdele odmrznite i operite te očistite od ostataka utrobe i ljuske pa položite u plitku posudu. Pomiješajte sastojke za marinadu i prelijte preko srdela. Marinirajte u hladnjaku barem sat vremena.
Dok se riba marinira, pripremite prilog. Nasjeckajte ljubičasti luk, u tavi zagrijte malo maslinova ulja. Na ulje dodajte zaleđene brikete blitve, kada se odmrznu podlijte s malo vode i pirjajte oko pet minuta.
Dodajte kuhanu leću i nasjeckani luk, dobro promiješajte, ostavite na vatri još 2-3 minute pa pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Prilogu potom dodajte i mini rajčice te začinite maslinovim uljem, balzamičnim octom i solju. Prema želji, pospite svježim listićima mente..
Marinirane srdele ispržite na tavi, prvo s jedne strane 2-3 minute, a zatim 2 minute s druge strane. Poslužite ih s prilogom.
Cijela riba
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: