Riba i povrće uvijek na dohvat ruke

13. lipnja 2019.
Autor Marko Vukman
Podijelite
Vezani proizvodi

Napunite zamrzivač pravim namirnicama i bogatstvo okusa i nutritivnih vrijednosti bit će vam dostupno u svakom obroku

Pred dolazak ljeta većina nas kreće s ciljanim vježbanjem. Za toplijih dana, općenito smo više u pokretu, a organizam nam je zahvalan jer smo se napokon pokrenuli i izašli iz "zimskog sna". No, koliko god je rekreacija važna, bez pravilne prehrane nećemo postići najbolje rezultate.

Da bismo zaista bili u formi, potrebna nam je kombinacija kretanja i promišljenih obroka te dobra organizacija dnevnih aktivnosti. A baš ta organizacija često zna biti najveći izazov, zbog kojega ponekad i odustanemo.

Kvalitetne prehrambene navike puno je lakše održati ako su nam namirnice stalno dostupne, recepti jednostavni, a vrijeme nabavke i pripreme više sprintersko nego maratonsko. Do tog cilja možete doći prilično jednostavno.

 Riba i povrće uvijek na dohvat ruke

Potrebne namirnice, naime, uvijek možete imati u zamrzivaču. Povrće bi trebalo biti zastupljeno u većini obroka, a primjerice, smrznuto povrće poput Ledo Blitva briketa omogućit će vam da bilo kada možete zagrabiti svoju dozu zelenila.

Ista je situacija i s Ledo Špinat briketima ili mahunama, bobom, brokulom... Sve te vrste povrća pripremaju se u manje od 10 minuta, a istovremenu su izvrsna baza za brojne kreativne recepte zbog kojih vam nikada neće ponestati ideja.

Također, znamo koliko je važno jesti ribu u barem dva obroka tjedno. Ako u stalni postav vašeg zamrzivača uvrstite, recimo, Ledo Srdele, pristupačan i nutritivno bogat ručak ili večera mogu biti u vašem tanjuru bilo kada.

Jednako tako dostupni su vam i neodoljivi fileti lososa, a osim plave ribe, lako možete uživati i u filetima oslića ili bakalara.

 Riba i povrće uvijek na dohvat ruke

Ako prave namirnice poput povrća i ribe imate uvijek na dohvat ruke, sve ćete važne nutrijente jednostavno uklopiti u svakodnevnu prehranu. Bez puno brige i razmišljanja, moći ćete uživati u pripremi, ali i okusima maštovitih obroka.

Mi smo tako pripremili srdele s prilogom od blitve i leće, malo se poigrali sa začinima i kreirali odličan ručak ili večeru koji će vam savršeno pasati nakon fizičke aktivnosti.

Recept: Srdele s blitvom i lećom

Pogledajte video recept: Kako pripremiti srdele s blitvom i lećom

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!