Fusilli s brokulom i bademima

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4-5 osoba
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Ovo jelo možete poslužiti posipano sa sjeckanim tostiranim bademima.

Priprema:
    1. Smrznutu brokulu kuhajte u kipućoj, blago slanoj vodi 8-10 minuta pa je procijedite.
    2. Bademe blanširajte 1 minutu u vreloj vodi, pa ih procijedite i ohladite pod mlazom hladne vode. Nakon blanširanja, s badema ćete lako skinuti kožicu.
    3. Oguljene bademe dobro usitnite s češnjakom i 200 mL vode u blenderu.
    4. Skuhajte tjesteninu "al dente", a prije procjeđivanja izdvojite šalicu vode od kuhanja.
    5. Na maslinovom ulju pirjajte pastu od badema oko 3 minute pa podlijte s 1/2 do 1 šalice vode od kuhanja tjestenine. Začinite soli i paprom, kuhajte daljnje 3 minute, a zatim sastojcima pridružite fusille i maslac.
    6. Tjesteninu termički obrađujte narednu 1 minutu te je sklonite s izvora topline i odmah umiješajte ribani tvrdi sir, sok polovice limuna, bosiljak i kuhanu brokulu.

Osnovno povrće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno