Pirjane žute mahune sa šunkom

  • 30 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Zagrijte maslinovo ulje na umjerenoj vatri pa popecite šunku narezanu na kockice. Kada poprimi zlatno smeđu boju uz rubove, šunku izvadite iz posude, a na preostalom ulju pirjajte usitnjeni donji, bijeli dio mladog luka.
    2. Kada luk omekša, dodajte smrznute mahune i usitnjeni češnjak te nastavite s pirjanjem u poklopljenoj posudi uz povremeno miješanje. Po potrebi mahunama dodajte malo vode. Nakon 5 minuta dodajte papriku nareznanu na trakice pa termički obrađujte još oko 10 minuta.
    3. Pred kraj pirjanja začinite soli i paprom te dodajte usitnjeni zeleni dio mladog luka i popečenu šunku. Poslužite toplo.

Osnovno povrće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno