Torta od lješnjaka sa stracciatellom

  • 120 min
  • Srednje
  • 8 osoba
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Izmiješajte razmekšani maslac sa šećerom i malo soli, dodajte žumanjka i miješajte.
    2. Dodajte prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo i pržene mljevene lješnjake. Sve skupa dobro izmiješajte.
    3. Posebno napravite snijeg od bjelanjaka i pažljivo pjenjačom umiješajte u tijesto.
    4. Smjesu izlijte u kalup za torte (cca 22 cm) u koji ste stavili papir za pečenje.
    5. Stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 °C 1 sat. Provjerite pečenost drvenom čačkalicom.
    6. Tortu izvadite iz kalupa i ohladite.
    7. Ohlađenu tortu stavite na tanjur za serviranje, obujmite je obručem od kalupa za torte i namažite tortu razmekšanim sladoledom te stavite u zamrzivač 1h.
    8. Prije serviranja skinite obruč i ukrasite tortu lješnjacima ili sl.

Quattro

U svakom Ledo sladoledu krije se pravi vrtlog neodoljivo slasnih voćnih, egzotičnih, čokoladnih ili kremastih okusa. Ledeno osvježenje za sve prilike!

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!