VIDEO: Kako ukrasiti plastičnu kutiju od Ledo Quattro sladoleda

10. studenoga 2015.
Autor Cvoke
Podijelite

Svaka kuhinja ima barem jednu policu "za plastiku", kako volimo zvati plastične posude od raznih proizvoda, najčešće sladoleda. Iako najčešće čuvaju sarme u zamrzivaču ili ostatake ručka u frižideru, dajemo vam ideju kako ukrasiti ove posude i dati im drugačiju ulogu.

U ovom korak po korak vodiču reciklirali smo plastične kutije Ledo Quattro sladoleda od 900 ml te vam predstavili tri ideje za ukrašavanje.

Kao osnovni materijal smo koristili špagu koja je povoljna i lako dostupna, sastavni dio kuhinje svakog kućanstva. Njome smo omotali posudicu od sladoleda za koju možete dodatno sašiti košaricu od tkanine. Špagom je omotan i poklopac kutije koji osim osnovne funkcije može poslužiti i kao "tanjurić" za svijeće.

Pogledajte video i inspirirajte se idejama! 

Za ukrašavanje kutijice odaberite nešto deblju špagu - ljepše će izgledati i potrošit ćete znatno manje vremena na omatanje posudice. Kistom nanesite sloj ljepila za drvo na vrh posudice pa je započnite omatati špagom koju tijekom omatanja također možete premazati s malo ljepila.

Prvih par redova će biti "sklizavi" i pomalo neuredni, ali nemojte odustati.

recikliranje quattro

Kad ste omotali cijelu posudicu, ostavite da se dobro osuši. Kad je suho, bijelo ljepilo postaje prozirno.

Na isti način možete omotati i poklopac kutije pa vrućim ljepilom fiksirati ukrasnu drvenu kuglicu na sredinu poklopca.

recikliranje quattro

Ako posudicu želite koristiti bez poklopca, sašijte joj košaricu od tkanine. Upotrijebite bilo kakvu pamučnu tkaninu lijepog uzorka, jutu ili lan. Sašiti je možete i ručno, bez mašine za šivanje.

Pratite upute iz videa i prilikom krojenja obratite pažnju da je dno kutije nešto uže nego njen gornji dio.

Ovako ukrašenu kutijicu možete koristiti za odlaganje raznih sitnica i igračaka, pa čak i kao košaricu za kruh ili voće.

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!