toggle menu Ledo
Hrvatski
Toggle search

Recepti

Fileti oslića u škartocu

Priprema:

  1. Filete oslića odmrznite i posušite papirnatim ručnicima. Duže komade prerežite na pola. Luk i limun narežite na ploške po širini. Ploške luka razdvojite na kolutove. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijusa.
  2. Pripremite dva papira za pečenje (odnosno, uvijek pripremite onoliko papira koliko ćete imati porcija). Položite papir za pečenje, a na njega kolutove luka.
  3. Filete oslića posolite i popaprite pa stavite na luk. Zatim pokapajte maslinovim uljem i kriškicama maslaca. Pospite mediteranskim začinima, a na vrh stavite kolutove limuna.
  4. Pokupite krajeve papira prema sredini, stisnite sredinu i zavežite je špagom (kao da zamatate poklon). Stavite u zagrijanu pećnicu na oko 20 minuta.
  5. Dok je riba u pećnici, skuhajte Fitness mješavinu prema uputama na pakiranju (u vreloj vodi oko 8 minuta) pa ocijedite.
  6. Na tanjur prvo stavite Fitness mješavinu i začinite je prema želji (maslinovo ulje, limunov sok, sol, papar...) Raspakirajte pečenu ribu i položite je na povrće pa sve prelijte tekućinom od pečenja. Poslužite toplo.

Prijedlog za serviranje:

Jelo možete servirati i tako da na svaki tanjur poslužite zamotani paketić koji će si svatko sam odmotati, a fitness mješavinu sa strane kao toplu salatu začinjenu maslinovim uljem i limunovim sokom.

Težina pripreme:

Jednostavna

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci recepta

Za 2 osobe
500 g Ledo fileta oslića
1/2 veće glavice ljubičastog luka
1/2 limuna
20 g maslaca
Maslinovo ulje
Sušeni timijan
450g Ledo Fitness mješavine
sol
papar
Ledo.hr