Napoleon šnite

  • 40 min + hlađenje
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U manjem loncu pjenjačom dobro promiješajte šećer, vanilin šećer i škrobno brašno, a zatim polako, uz miješanje, dodajte i mlijeko u koje ste prethodno umutili žumanjke i dodali koricu limuna. Sastojke dobro promiješajte i "razbijte" grudice škrobnog brašna ukoliko su vam se stvorile. Ovu smjesu neprestano miješajući kuhajte na laganoj vatri dok se ne ugusti – od kada zakipi, bit će vam potrebna 1-2 minute kuhanja.
    2. Kuhanu kremu prebacite u čistu zdjelu, izravno joj na vrh položite prijanjajuću plastičnu foliju kako biste spriječili stvaranje kožice, i ostavite je da se hladi na sobnoj temperaturi.
    3. Na malo pobrašnjenoj podlozi razvaljajte odmrznuto lisnato tijesto na 1-2 mm debljine, a zatim ga podijelite na četiri kvadrata jednakih veličina. Tijesto malo izbodite vilicom te ga pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C dok ne poprimi zlatno smeđu boju boju, oko 10 minuta.
    4. Ohlađenom pečenom tijestu malo odrežite rubove kako biste dobili četiri lijepe kore jednakih veličina, a ostatke tijesta namrvite i pomiješajte s mljevenim orasima.
    5. Vrhnje istucite u šlag pa ga pomiješajte s ohlađenom kremom. Ovaj nadjev rasporedite između četiri kore od lisnatog tijesta, a sloj nadjeva nanesite i povrh zadnje kore. Kolač posipajte mljevenim orasima i mrvljenim lisnatim tijestom.
    6. Prije posluživanja kolač dobro ohladite u hladnjaku, a možete ga i posipati šećerom u prahu.

Bazna tijesta

Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.

Ukusno