Gusta juha od bakalara s prutićima od lisnatog tijesta

  • 35 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Luk nasjeckajte, a krumpir ogulite i narežite na kockice. U loncu zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pirjajte luk 5 minuta. Ulijte 1 l vode, dodajte kockice krumpira i lovorov list te kuhajte 10 minuta.
    2. Potom dodajte smrznuto povrće, grašak, mrkvu i bob i kuhajte još 10 minuta. U juhu zatim dodajte filete bakalara, smjestite ih ispod razine tekućine. Kada voda ponovno zavrije, kuhajte još 5 minuta.
    3. Zatim ulijte mlijeko i pustite da tekućina krene sasvim lagano ključati (ali ne smije proključati). Posolite, popaprite i ugasite vatru. Promiješajte, izvadite lovorov list, poklopite i pustite da odstoji 10 minuta. Prije serviranja, ribu nježno izlomite kuhačom na manje komade.
    4. Dok se juha kuha, pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijusa. Na pobrašnjenoj površini tanko razvaljajte odmrznuto lisnato tijesto pa preselite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
    5. Tijesto izrežite na prutiće širine oko 2 cm. Premažite razmućenim jajem u koje ste dodali 1 žlicu hladne vode. Pospite prema želji, sjemenkama kima ili sezama, sušenim začinima poput origana i krupnom morskom solju. Pecite 15-ak minuta, dok prutići ne budu zlatno-žute boje.
    6. Prutiće poslužite uz juhu umjesto kruha.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno