Pogačice s graškom, mrkvom i bobom

  • 25 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Priprema:
    1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. U vrelu vodu u loncu uspite bob i mješavinu graška i mrkve. Kuhajte 8 minuta pa u zdjeli pomiješajte ocijeđeno povrće s malo maslinova ulja, bosiljka i soli i papra.
    2. Dok se povrće kuha, na pobrašnjenoj površini razvaljajte lisnato tijesto. Uz pomoć kalupa ili tanjurića, izrežite pogačice (promjera oko 12 cm). Izrezano tijesto preselite na papir za pečenje kojim ste obložili lim za pečenje.
    3. Razmutite jaje i kistom premažite tijesto. Svaku pogačicu pospite naribanim parmezanom, a zatim na sredinu stavite mješavinu povrća. Neka vam mješavina povrća bude udaljena od ruba tijesta oko 2 cm.
    4. Pecite u pećnici 15-20 minuta. Poslužite toplo, a gotove pogačice možete i dodatno posuti parmezanom.

Bazna tijesta

Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.

Ukusno