Pogačice od lisnatog tijesta i povrća za brzi zalogaj

28. ožujka 2019.
Autor Marko Vukman
Podijelite

Tijesto koje hrska i povrće koje se brzo kuha savršen su spoj u ovim jednostavnim pogačicama

S lisnatim tijestom mogućnosti su nebrojene. Možete od njega raditi slana i slatka jela, u različitim oblicima, a uvijek je hrskavo i mirisno, okusa kojem je teško odoljeti.

Iako se gotove proizvode od lisnatog tijesta može kupiti na svakom koraku, priprema uz Ledo lisnato tijesto daje vam puno više mogućnosti u odabiru ostalih namirnica i začina. Potrebno ga je samo odlediti i već možete krenuti s kreativnim zalogajima.

Lisnato tijesto može biti podloga i za konkretnija jela, poput kakve pite u kojoj ćete ga koristiti za bazu, ali je savršeno pogodno i za manje formate, tzv. finger food, sitne zalogaje koje možete grickati u svakodnevnim situacijama.

Pogačice od lisnatog tijesta i povrća za brzi zalogaj

Primjerice, pogačice koje smo pripremili, savršene su za opuštanje ispred TV-a uz omiljenu seriju, brzi snack pred kraj dana kada više niste raspoloženi za ozbiljnije kuhanje. Dok vi razvaljate tijesto, istovremeno će se skuhati Ledo Bob i Ledo Mješavina grašak-mrkva, samo sve spojite i kratko ispecite i već ste gotovi.

Ledo povrće kratko se kuha i nije ga potrebno odmrzavati, stoga je idealno za brzinska rješenja. Osim toga, ovakve su pogačice izvrsne kada trebate počastiti veće društvo, primjerice prijatelje s kojima ćete provesti večer uz društvene igre ili neku sličnu razonodu, a za toplijih dana mogu prekratiti glad dok ekipa čeka da se ispeče roštilj.

 Pogačice od lisnatog tijesta i povrća za brzi zalogaj

Čak i ako ste u situaciji da vaši klinci nisu ludi za povrćem, ove su pogačice super kompromis na koji će pristati - zdravi zalogaj povrća uz ukusno lisnato tijesto, dobra je pogodba.

Recept: Pogačice od listanog tijesta mrkvom, graškom i bobom

Pogledajte video recept: Kako pripremiti pogačice s povrćem

*Za slatki zalogaj nakon jela pogledajte video: Okruglice na tri načina

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!