Ružice od jabuka i lisnatog tijesta

  • 60 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Iscijedite pola limuna i u zdjelici ga pomiješajte s malo vode. 
    2. Jabuku prerežite na pola, uklonite sredinu pa je narežite na tanke ploške. Jabuku ne morate guliti.
    3. Ploške jabuka rasporedite u zdjelicu s vodom i limunom pa je stavite u mikrovalnu pećnicu na 3 minute kako bi jabuke omekšale i ne bi pucale tijekom motanja. 
    4. Odmrznuto lisnato tijesto razvucite u pravokutan oblik pa ga narežite na 6 traka. Svaku traku tijesta premažite marmeladom po izboru pa na vanjski rub posložite kriške jabuka tako da se djelomično preklapaju. Začinite ih cimetom, preklopite suprotnim dijelom trake od tijesta pa je smotajte u ružicu. 
    5. Ružice možete peći u kalupu za muffine. Pecite ih 40-45 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. 
    6. Ružice poslužite posute šećerom u prahu.

Bazna tijesta

Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.

Ukusno