Crveni bodečnjak na crveno

  • 50 min
  • Jednostavno
  • Za 2 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Odledite ribu, isperite i očistite od ostataka ljuski i utrobe. Posušite je papirnatim ručnicima pa narežite na veće komade.
    2. Nasjeckajte luk i češnjak. U širem plitkom loncu zagrijte maslinovo ulje pa dodajte nasjeckani luk i popirjajte ga. Zatim ubacite češnjak, čim zamiriši dodajte koncentrat rajčice i sjeckane pelate te vinski ocat i šećer. Promiješajte i kuhajte 10-ak minuta.
    3. Dodajte komade ribe i ulijte bijelo vino. Začinite solju i ubacite nekoliko zrna papra. Ulijte i malo vode ili ribljeg temeljca, toliko da prekrije ribu.
    4. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta, odnosno dok riba ne omekša, no pripazite da vam se ne raspadne. Za vrijeme kuhanja jelo nemojte miješati već samo protresajte lonac. Na kraju pospite svježim peršinom.
    5. Poslužite uz palentu koju ste aromatizirali svježim ili suhim začinima poput timijana, mažurana ili bosiljka te obogatili s nekoliko žlica kiselog vrhnja i maslacem.

Cijela riba

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno