Curry od gambera

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 3 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Na maslinovom ulju nekoliko minuta pirjajte luk i đumbir, dok luk ne omekša, a zatim im dodajte curry mješavinu začina u prahu. Nastavite s pirjanjem još jednu minutu.
    2. Luku i začinima pridružite sjeckane pelate pa zagrijte na umjerenoj vatri do vrenja. Gambere isperite pod mlazom mlake vode, dobro ocijedite te ih kuhajte u umaku od rajčice 5 minuta.
    3. Curryju potom dodajte vrhnje za kuhanje pa ga začinite soli i paprom prema ukusu te nastavite s kuhanjem još 5-10 minuta kako biste gambere do kraja termički obradili.
    4. Umak poslužite posipan listićima korijandra ili peršina, uz rižu koju ste prethodno skuhali prema uputama s pakiranja.

Plodovi mora i rakovi

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno