Kremasti rižoto s gamberima

  • 30 min
  • Srednje
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Za 3 - 4 osobe

Priprema:
    1. Sitno nasjeckajte luk i kratko popržite na zagrijanom maslinovom ulju.
    2. Dodajte rižu i popržite 1 - 2 minute te podlijte bijelim vinom, pustite da alkohol ispari, a zatim povremeno podlijevajte vrućim temeljcem dok riža ne omekša. Kuhajte 16 - 18 minuta.
    3. Odmrznute gambere operite pod mlazom vode i posušite papirnatim ručnikom. U posebnoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte listiće  kadulje i kratko ih popržite.
    4. Dodajte gambere i popržite 4 minute sa svake strane. Posolite i popaprite.
    5. Ledo gambere operite pod mlazom vode, posušite kuhinjskim papirom i popržite na žlici maslinova ulja.
    6. Prije kraja kuhanja u rižu dodajte gambere te umiješajte maslac, krem sir i parmezan.
    7. Servirajte u tanjure i posipajte sitno nasjeckanim koprom.

Plodovi mora i rakovi

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno