Rižoto s lignjama i gamberima

  • 40 min
  • Srednje
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Odmrznite lignje i gambere. Isperite pod vodom, a lignje narežite na kolutiće. Nasjeckajte luk i češnjak. Pripremite temeljac, idealno riblji, ali možete koristiti i povrtni li čak i pileći.
    2. U malo dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i kratko ga pržite, pazite da ne posmeđi. Zatim ubacite češnjak tek da zamiriši i dodajte kolutiće i krakove lignji te pržite tri do četiri minute.
    3. Dodajte rižu, kada zastakli, podlijte je suhim bijelim vinom. Kad iz vina ispari alkohol, počnite rižoto podlijevati temeljcem, dodajući novu količinu svaki put kad riža "popije" tekućinu. Miješajte neprekidno.
    4. Nakon 15-ak minuta, dodajte gambere i kuhajte još oko 5 minuta. I dalje miješajte te podlijte prema potrebi. Na samom kraju dodajte sol, papar i nasjeckani svježi peršin.
    5. Ugasite vatru i dodajte hladni maslac i naribani parmezan te snažno promiješajte. Poslužite toplo.

Mekušci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno