Rižoto s lignjama i gamberima

 • 40 min
 • Srednje
 • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
  1. Odmrznite lignje i gambere. Isperite pod vodom, a lignje narežite na kolutiće. Nasjeckajte luk i češnjak. Pripremite temeljac, idealno riblji, ali možete koristiti i povrtni li čak i pileći.
  2. U malo dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i kratko ga pržite, pazite da ne posmeđi. Zatim ubacite češnjak tek da zamiriši i dodajte kolutiće i krakove lignji te pržite tri do četiri minute.
  3. Dodajte rižu, kada zastakli, podlijte je suhim bijelim vinom. Kad iz vina ispari alkohol, počnite rižoto podlijevati temeljcem, dodajući novu količinu svaki put kad riža "popije" tekućinu. Miješajte neprekidno.
  4. Nakon 15-ak minuta, dodajte gambere i kuhajte još oko 5 minuta. I dalje miješajte te podlijte prema potrebi. Na samom kraju dodajte sol, papar i nasjeckani svježi peršin.
  5. Ugasite vatru i dodajte hladni maslac i naribani parmezan te snažno promiješajte. Poslužite toplo.

Mekušci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!