Fileti bakalara s popečcima od graška i mrkve

  • 30 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U lonac vrele vode istresite grašak i mrkvu te kuhajte 8 minuta. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva Celzijusa.
    2. Dok se povrće kuha, odmrznute filete bakalara posušite papirnatim ručnicima. Stavite ih u posudu za pečenje na papir za pečenje.
    3. U zdjelicu stavite omekšali maslac, dodajte mu žlicu nasjeckanog peršina, žlicu soka limuna, posolite i popaprite te zamiješajte i razradite vilicom. Na svaki filet staviti žličicu premaza od maslaca i lagano razmažite. Na svaki filet položite krišku limuna i pecite u pećnici 15 minuta.
    4. Skuhano povrće ocijedite i pustite da se hladi. U zdjeli razmutite jaja pa im dodajte brašno, sol, papar i svježe nasjeckani peršin. Ubacite i kuhano povrće, dobro promiješajte i lagano nagnječite vilicom ili gnječilicom za krumpir.
    5. Na tavi zagrijte ulje pa uz pomoć veće žlice izlijte povrtnu smjesu u oblik popečka, promjera oko 10 cm. Pecite ih oko 3 minute sa svake strane.
    6. Pečenu ribu poslužite s popečcima. Prema želji, možete pomiješati grčki jogurt sa začinima poput kopra, bosiljka ili peršina i poslužiti uz gotovo jelo.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno